Skoči do osrednje vsebine

Serija spletnih seminarjev Mlade akademije

do
Mlada akademija pod okriljem Meseca znanosti organizira serijo štirih spletnih dogodkov, v mednarodnem tednu odprtega dostopa, ki se bodo zvrstili od 19. do 22. oktobra v terminu od 18. do 19.30 ure.

Zvrstili se bodo štirje spletni dogodki:

  1. Prvi seminar bo potekal na temo načrta S in bo gostil enega od ambasadorjev omenjenega načrta Garetha O'Neilla.
  2. Drugi seminar bo potekal na temo ponovljivosti (reproducibilnosti) znanstvenih raziskav in bo gostil Michaela Bosnjaka, iz Leibniz Institute for Psychology Information.
  3. Tretji seminar bo potekal na temo Evropskega oblaka odprte znanosti.
  4. Četrti in zaključni dogodek bo okrogla miza na temo vrednotenja raziskovalne dejavnosti, kjer bodo svoje poglede izmenjali Janja Hojnik (Univerza v Mariboru), Gregor Majdič (Univerza v Ljubljani) in Miro Pušnik (Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani). Okroglo mizo bo moderirala Tea Romih, predsednica Mlade akademije.

Z dogodki želimo raziskovalce ozavestiti o dogajanjih na področju odprte znanosti pri nas in širše v evropskem raziskovalnem prostoru. Naš cilj je, da pritegnemo pozornost raziskovalcev in jih motiviramo, da se informirajo o teh temah, da bodo pripravljeni na prihajajoče spremembe na področju znanstvenega objavljanja in vrednotenja raziskovalne dejavnosti.

Kontaktna oseba: Ana Slavec (Mlada akademija), e-naslov: ana.slavec@mladaakademija.si