Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na brezplačno virtualno konferenco "Podpora malim in srednje velikim podjetjem v mednarodni trgovini - pot k okrevanju po pandemiji"

do
Virtualno
Evropska komisija vabi predvsem mala in srednje velika podjetja na virtualno konferenco Podpora malim in srednje velikim podjetjem v mednarodni trgovini - pot k okrevanju po pandemiji (“Road to recovery – empowering small businesses to trade internationally. Policy response for the post-pandemic economy”).

Evropska komisija organizira dogodek z namenom razprave o ovirah, s katerimi se soočajo mala podjetje pri dostopu na tretje trge in kako lahko lahko trgovinska politika pri tem pomaga.

EU je sklenila številne sporazume o prosti trgovini, ki jih želi približati malim in srednje velikim podjetjem, da bi se zavedala priložnosti in izkoristila ugodnosti, ki jih prinašajo.

Evropska komisija, Direktorat za trgovino bo na konferenci predstavila novo računalniško platformo glede dostopa do trgov »Access2Markets«.  Nov portal je uporabno orodje, kjer bodo podjetja in ostali deležniki lahko dobili vse informacije na enem mestu o sporazumih o prosti trgovini.

Oblikovana je bila posebej z namenom, da bi na enostaven način pomagala malim in srednje velikim podjetjem pri njihovem poslovanju, iskanju informacij vezanih na izvoz in uvoz, vključno s pravili o poreklu blaga in informacijami glede trgovinske menjave. Nastala je na podlagi potreb podjetij, da bi bolje razumela in izkoristila ugodnosti, ki jih prinašajo sporazumi o prosti trgovini EU.

Konferenco bo otvoril izvršni podpredsednik in vršilec dolžnosti komisarja za trgovino Valdis Dombrovkis. Denis Redonnet, namestnik generalnega direktorja za trgovino, bo v funkciji glavnega uradnika za uveljavljanjem trgovinskih pravil (chief trade enforcement officer), ki jo je nedavno prevzel, podrobneje predstavil prednostne naloge za prihodnje mesece.

Dogodek bo potekal virtualno v angleškem jeziku preko aplikacije WebEx. Tri dni pred dogodkom boste prejeli potrditev o prijavi, ki vam bo omogočala dostop do virtualne konference. V primeru, da potrditve ne dobite, kontaktirajte TRADE-SME-EVENT@ec.europa.eu

Prijave sprejemajo do 6. oktobra 2020, zato pohitite s prijavo. Na virtualni dogodek se prijavite tako, da izpolnite in oddate prijavnico tukaj.