Skoči do osrednje vsebine

"Evropa: Združena proti raku"

do
V okviru nemškega predsedovanja Svetu EU, nemško zvezno ministrstvo za izobraževanje in raziskave organizira virtualno Evropsko konferenco na visoki ravni "Evropa: Združena proti raku", v sodelovanju s slovenskim ministrstvom, pristojnim za znanost, ter portugalskim ministrstvom za znanost in tehnologijo

Konferenca je organizirana v okviru pobude nemškega Nacionalnega desetletja boja proti raku, z namenom okrepitve raziskav raka. Najprej bo s strani nemških zveznih ministrstev za zdravje ter za izobraževanje in raziskave predstavljeno področje raziskav raka in oskrbe bolnikov z rakom v Nemčiji. 

Nato bodo evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mladino, Mariya Gabriel, evropska komisarka za zdravje in varnost hrane, Stella Kyriakides in predsednik Evropske koalicije bolnikov z rakom ter Kathi Apostolidis predstavili področje raziskav raka in oskrbe bolnikov z rakom v Evropi. 

V okviru dveh panelnih diskusij bosta naslovljeni tudi tematiki translacijskih raziskav raka in vključenosti bolnikov ter strukturnih potreb za boljšo uskladitev raziskav in oskrbe bolnikov.

Na konferenci bo sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Kustec, dogodek pa bo sklenjen s predstavitvijo deklaracije tria (Nemčije-Portugalske-Slovenije) o učinkovitih raziskavah raka.

Registracija na dogodek