Skoči do osrednje vsebine

Lesene stavbe v sklopu največjega arhitekturno nepremičninskega festivala v Sloveniji

do
Različne lokacije po Sloveniji.
Direktorat za lesarstvo že četrto leto sodeluje s Festivalom Odprte hiše, ki ljudem omogoča, da si v živo ogledajo zanimive, kakovostne in atraktivne prostore, stavbe, objekte ter zunanje ureditve, v katere običajno ne vstopijo. V tem času smo skupaj uspeli razbiti številne stereotipe o leseni gradnji in ustvarjati zavedanje, da stavbe iz lesa predstavljajo prijetno, varno in zdravo bivalno okolje.
Lesena zgradba - telovadnica OŠ Stražišče pri Kranju.

Lesena zgradba - telovadnica OŠ Stražišče pri Kranju. | Avtor: Miran KambiČ

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj - Direktoratu za lesarstvo izvajamo vrsto aktivnosti za promocijo slovenskega lesa in lesenih izdelkov doma in v tujini.   Z njimi si prizadevamo krepiti splošno zavedanje o lesu, materialu, ki ga imamo v Sloveniji v izobilju.

Kot poudarja Danilo-Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo: »Spodbujati želimo uporabo lesa pri gradnji objektov, informirati javnost o prednostih lesene gradnje in rabe lesa v bivalnem okolju ter njegovem velikem ekološkem pomenu in družbeni odgovornosti. Lesena gradnja ni samo trend, temveč predstavlja okoljsko, socialno in gospodarsko priložnost.« 

Prav iz teh razlogov Direktorat za lesarstvo že četrto leto sodeluje s Festivalom Odprte hiše. Festival ljudem omogoča, da vstopijo v stavbe, v katere običajno ne vstopijo, da dobijo izkušnjo v izbrani arhitekturi.

V tem času smo skupaj uspeli razbiti številne stereotipe o leseni gradnji in ustvarjati zavedanje, da stavbe iz lesa predstavljajo prijetno, varno in zdravo bivalno okolje. Veseli nas, da se to že odraža v številu novozgrajenih stavb.

Vabimo vas torej, da si s posebno pozornostjo ogledate predstavljene projekte tako javnih kot zasebnih lesenih stavb.

Celoten program projektov, za posamezen ogled pa je potrebna prijava.