Skoči do osrednje vsebine

Evropski dnevi raziskav in inovacij 2020

do
Bruselj, Belgija (virtualni dogodek)
Evropska komisija letos že drugič, med 22. 9. in 24. 9. 2020, organizira vodilni letni dogodek s področja raziskav in inovacij, »Evropski dnevi raziskav in inovacij 2020 (R&I dnevi)«, ki na enem mestu združuje tvorce javnih politik, raziskovalce, podjetnike in splošno javnost z namenom krepitve razprav in skupnega oblikovanja področja raziskav in inovacij v Evropi. Glede na aktualne okoliščine bodo letošnji R&I dnevi organizirani kot virtualna, interaktivna konferenca, ki bo omogočala udeležbo preko 10.000 spletnih udeležencev.

Glede na izredne okoliščine bo letošnja izvedba R&I dni potekala izključno v obliki virtualne konference, kar bo omogočalo udeležbo in sodelovanje še večjega števila zainteresiranih. Osnutek programa R&I dni 2020 je strukturiran v različne vsebinske sklope, ki tvorijo glavne prihodnje izzive na področju raziskav in inovacij na ravni EU (javne politike, zeleni dogovor, digitalna Evropa, Obzorje Evrope, misije). Povezovalna tema letos odseva aktualno globalno stanje pandemije COVID-19 in njenih posledic, saj naslavlja vprašanje usklajevanja odlične znanosti na svetovni ravni za globalno zdravje ter družbeno in gospodarsko okrevanje.

Evropski dnevi raziskav in inovacij

Evropski dnevi raziskav in inovacij | Avtor Evropska komisija

Posebna pozornost bo namenjena tudi približevanju znanosti splošni javnosti, zato so k spremljanju in udeležbi vabljeni prav vsi, ki jih zanimata znanost in inovacije. V sklopu dogodka bo potekala posebna spletna razstava Čudovita znanost, kjer bodo lahko udeleženci v živo spremljali izvedbo eksperimentov, raziskovalnih predstavitev ter imeli priložnost spletnega klepeta z vidnimi in uveljavljenimi raziskovalkami in raziskovalci iz cele Evrope.

Dodatne informacije glede vsebinskih sklopov in ostalih zanimivosti R&I dni 2020 najdete na naslednji povezavi.