Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Logarja na Svetu za zunanje zadeve v Bruslju

Bruselj
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v ponedeljek, 21. septembra 2020, udeležil zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve (FAC).

Zunanji ministri bodo na tokratnem zasedanju opravili strateško razpravo o Libiji, pri čemer se bodo osredotočili na iskanje konkretnih ukrepov v podporo prizadevanjem OZN za rešitev krize in vzpostavitev političnega procesa. Ministri bodo izmenjali mnenja o prihodnjih skupnih prednostnih nalogah EU in Afrika ob upoštevanju trenutnih in dolgoročnih izzivov in priložnosti. Na delovnem kosilu pa bodo razpravljali o prihodnjem partnerstvu z južnim sosedstvom.

Med aktualnimi zadevami bo razprava tekla o zaskrbljujočih političnih razmerah v Belorusiji, podpori EU nacionalnemu vključujočemu dialogu in finančni podpori EU prebivalcem in prebivalkam Belorusije. Ministri se bodo dotaknili tudi razmer v Libanonu ter v luči priprav na Evropski svet razpravljali tudi o odnosih z Ljudsko republiko Kitajsko in Turčijo.

Minister dr. Logar se bo ob robu zasedanja predvidoma sestal s prvim podpredsednikom Evropske komisije in komisarjem za zeleni dogovor Fransem Timmermansem in z evropskim komisarjem za okolje Virginijusom Sinkevičiusom. 

Predvideni dnevni red zasedanja zunanjih ministrov EU (skupaj s programom za medije in informacijo o neposrednem prenosu).

Informacije za medije:

Ob 15.30: Izjava ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja za dopisnike slovenskih medijev

Iskalnik