Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo v petek na uradnem obisku gostil grškega zunanjega ministra Nikosa Dendiasa

do
Ljubljana
Na povabilo ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja bo v petek, 18. septembra 2020, na uradnem obisku v Sloveniji minister za zunanje zadeve Helenske republike Nikos Dendias.

Obisk bo prvenstveno namenjen krepitvi političnega dialoga in sodelovanja med državama, zlasti v luči priprav na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021. Ministra bosta pogovor posvetila sodelovanju s Sredozemsko skupino ter aktualnim evropskim in mednarodnim vprašanjem.

PROGRAM ZA MEDIJE:

Petek, 18. september 2020

9.00: Prihod ministra za zunanje zadeve Helenske republike Nikosom Dendiasom, ki ga sprejme gostitelj minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana

FOTOTERMIN (protokolarni vhod, Licej)

09.15: Plenarno zasedanje delegacij, ki jih vodita minister dr. Anže Logar in minister Dendias

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana

FOTOTERMIN (Salon ministra, Licej)

10:30 – 11:00: Novinarska konferenca ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja in ministra za zunanje zadeve Helenske republike Nikosa Dendiasa

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana

FOTOTERMIN (Velika sejna soba, Licej) 

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na fototerminu in novinarski konferenci sporočijo do četrtka, 17. septembra 2020, do 16. ure na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si.

V skladu z ukrepi zaradi novega koronavirusa predstavnike medijev prosimo, da pošljejo naslednje podatke novinarjev in snemalcev, ki se bodo udeležili fototermina in/ali tiskovne konference:

  • ime in priimek
  • naziv medijske hiše
  • naslov stalnega prebivališča
  • telefonska številka

Osebne podatke bomo v skladu z zakonom po 14 dneh uničili.   

Prav tako prosimo predstavnike medijev, da se zberejo na recepciji ministrstva za zunanje zadeve 15 minut pred terminom. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na predstavnico za stike z javnostmi go. Natašo Kos na tel. številko 040 188 954.