Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo 15. septembra gostil zunanje ministre Avstrije, Češke, Madžarske in Slovaške

do
Brdo pri Kranju
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v torek, 15. septembra 2020, na Brdu pri Kranju gostil zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije Alexandra Schallenberga, ministra za zunanje zadeve Češke republike Tomáša Petříčka, ministra za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Pétra Szijjárta in ministra za zunanje zadeve Slovaške Ivana Korčoka. Zunanji ministri se bodo že tretjič srečali v okviru neformalne pobude Central 5, ki združuje države s podobnimi pogledi na nekatera vprašanja.

Tako kot dosedanji dve srečanji ministrov v tem formatu, ki sta junija in julija potekali na Dunaju in v Budimpešti, bo tudi srečanje v Sloveniji namenjeno posvetovanju glede usklajevanja ukrepov za omejevanje pandemije Covida-19 ter blažitev gospodarskih in družbenih posledic. Ministri bodo izmenjali stališča o regionalnem infrastrukturnem povezovanju, sodelovanju v različnih regionalnih forumih, migracijah, razmerah na Zahodnem Balkanu in možnosti za izvedbo skupnih projektov v tej regiji. Srečanje bo prav tako možnost za posvetovanje glede aktualnih zunanjepolitičnih tem, ki bodo konec meseca na agendi Sveta za zunanje zadeve v Bruslju.

Program za medije

TOREK, 15. september 2020

11:00: Prihod ministra dr. Anžeta Logarja in ministrov Alexandra Schallenberga, Tomáša Petříčka, Pétra Szijjárta in Ivana Korčoka
Kraj: Grad Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj (pred vhodom, v primeru slabega vremena v Malem kristalnem salonu)
FOTOTERMIN  

11.05 – 12.30: Plenarno zasedanje ministrov Slovenije, Avstrije, Češke, Madžarske in Slovaške
Kraj: Grad Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj (Sejna soba)
FOTOTERMIN NA ZAČETKU

12.40 – 13.15: Tiskovna konferenca ministra dr. Anžeta Logarja in ministrov Alexandra Schallenberga, Tomáša Petříčka, Pétra Szijjárta in Ivana Korčoka
Kraj: Grad Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj (Kristalna dvorana)
FOTOTERMIN

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na fototerminu in tiskovni konferenci sporočijo do ponedeljka, 14. septembra 2020, do 13. ure na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si.

V skladu z ukrepi zaradi novega koronavirusa predstavnike medijev prosimo, da pošljejo naslednje podatke novinarjev in snemalcev, ki se bodo udeležili fototermina in/ali tiskovne konference: 

- ime in priimek

- naziv medijske hiše

- naslov stalnega prebivališča

- telefonska številka 

Osebne podatke bomo v skladu z zakonom po 14 dneh uničili.  Prav tako prosimo predstavnike medijev, da se zberejo pred Gradom Brdo 30 minut pred terminom. 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na predstavnico za stike z javnostmi go. Natašo Kos na tel. številko 040 188 954.