Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo 23. julija na delovnem obisku na Poljskem

do
Varšava
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v četrtek, 23. julija 2020, mudil na delovnem obisku na Poljskem, kjer se bo srečal z ministrom za zunanje zadeve dr. Jacekom Czaputowiczem in z ministrom za EU zadeve Konradom Szymańskijem.

Minister dr. Logar se bo s sogovornikoma pogovarjal o dvostranskem in regionalnem sodelovanju ter o aktualnih evropskih in mednarodnih temah.

Namen obiska je krepitev političnega dialoga med Slovenijo in Poljsko. Poljska je pomemben akter v Evropski Uniji s pomembno težo pri oblikovanju evropskih politik Za Slovenijo je država pomemben sogovornik še posebej v času slovenskih priprav na predsedovanje Svetu EU v drugi polovici leta 2021. Poleg tega je Poljska tudi gonilna sila pobude Tri morja, v kateri vedno aktivneje sodeluje tudi Slovenija.

Program obiska:

ČETRTEK, 23. julij 2020

11.00 – 11.30: Srečanje ministra dr. Anžeta Logarja z ministrom za zunanje zadeve Republike Poljske Jacekom Czaputowiczem

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Poljske

13.00 – 13.30: Skupna tiskovna konferenca ministra dr. Anžeta Logarja in ministra za zunanje zadeve Republike Poljske Jaceka Czaputowicza

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Poljske

13.45 – 14.45: Srečanje ministra dr. Anžeta Logarja s poljskim ministrom za EU zadeve Konradom Szymańskim

Kraj: Pisarna ministra za EU zadeve, Varšava