Skoči do osrednje vsebine

Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

do
Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo v Bruslju udeležila zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo (AGRIFISH). Na zasedanju bo potekala razprava o Strategiji »od vil do vilic«, na začetku zasedanja pa bo nemško predsedstvo predstavilo program predsedovanja na področju kmetijstva, varne hrane, ribištva in gozdarstva. Ministri se bodo seznanili tudi s poročilom o napredku obravnave pri zakonodajnem svežnju o reformi Skupne kmetijske politike (SKP) ter nadaljevali z vsebinsko razpravo o reformi SKP, kjer so se osredotočili zlasti na vprašanji zelene arhitekture in novega modela izvajanja. Na zasedanju bo Komisija poročala tudi razmerah o aktualnem stanju na kmetijskih trgih.

Srečanje ministric držav »tria« (Nemčije, Portugalske in Slovenije)

V okviru zasedanja Sveta EU bo potekalo srečanje ministric držav »tria« (Nemčije, Portugalske in Slovenije) na temo prednostnih nalog na področju kmetijstva, ribištva in gozdarstva.

Po srečanju (okoli 14.00 ure) bo potekala video novinarska konferenca, na kateri bodo ministrice predstavile prednostne naloge oz. skupno izjavo tria predsedstva.

Novinarska konferenca bo potekala v organizaciji nemškega predsedstva preko povezave

Več informacij

Lokacija: Svet EU, Bruselj