Skoči do osrednje vsebine

Delovni obisk nemškega zunanjega ministra Maasa in video srečanje s portugalskim kolegom v okviru tria predsedstva Svetu EU

do
Brdo pri Kranju
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo jutri, 3. julija 2020, na delovnem obisku gostil zunanjega ministra Zvezne republike Nemčije Heika Maasa.

V pogovorih bosta ministra obravnavala aktualne teme dvostranskega in večstranskega sodelovanja med državama, predvsem v okviru Evropske unije in drugih mednarodnih povezav. Poudarek bo dan izzivom predsedovanja Svetu EU zaradi posledic pandemije Covid-19 in partnerstvu z Nemčijo v triu, financiranju okrevanja gospodarstva in koordinaciji aktivnosti za sproščanje omejitvenih ukrepov zaradi turističnih potovanj.

V okviru obiska bo potekalo tudi srečanje tria predsedstev Nemčija-Portugalska-Slovenija, in sicer preko videokonference z zunanjim ministrom Portugalske republike dr. Augustom Santosom Silvo. Osrednja tema pogovora med zunanjimi ministri tria bo začetek predsedovanja tria Svetu EU, ki se je začelo 1. julija 2020 in bo trajalo do 31. decembra 2021. Potrjen 18-mesečni program tria je določil glavne področne prioritete dela Nemčije, Portugalske in Slovenije, ki odražajo cilje strateške agende EU in vključujejo vse pomembne vidike, povezane s pandemijo in okrevanjem po Covid-19. 

Program za medije

PETEK, 3. julij 2020

9.45: Srečanje ministra dr. Anžeta Logarja z nemškim ministrom za zunanje zadeve Heikom Maasom
Kraj: Grad Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj
FOTOTERMIN 

10.30 – 11.45: Sestanek tria predsedstev Svetu EU preko video konference
Kraj: Grad Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj (sejna soba)
FOTOTERMIN

11.50 – 12.40: Tiskovna konferenca ministra dr. Anžeta Logarja, ministra Heika Maasa in ministra Augustosa Santosa Silve, ki se bo na novinarsko konferenco vključil prek video povezave
Kraj: Kongresni center Brdo, Predoslje 39, 4000 Kranj (dvorana Grandis)
FOTOTERMIN

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na fototerminu in tiskovni konferenci sporočijo do četrtka, 2. julija 2020 do 17.000, na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si in pri tem navedejo naslednje podatke:

  • ime in priimek novinarja in snemalcev,
  • naziv medijske ustanove.

Prav tako prosimo predstavnike medijev, da se zberejo na recepciji Kongresnega centra Brdo, 45 minut pred terminom.