Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo gostil na delovnem obisku avstrijskega zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve mag. Schallenberga

do
Ljubljana
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v ponedeljek, 22. junija 2020, na delovnem obisku v Republiki Sloveniji gostil zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije mag. Alexandra Schallenberga.

Gre za prvo bilateralno srečanje obeh zunanjih ministrov, ki sta v obdobju po imenovanju nove vlade v Republiki Sloveniji že opravila več virtualnih pogovorov.

Srečanje bo namenjeno predvsem bilateralnemu sodelovanju in pogovorom o sproščanju omejitvenih ukrepov pri prestopanju državne meje, uvedenih z namenom zajezitve širjenja epidemije COVID-19, ter izmenjavi stališč o aktivnostih EU za izhod iz epidemije. Ministra bosta razpravljala tudi o nekaterih drugih aktualnih evropskih temah, kot so migracije in razmere v državah Zahodnega Balkana.

Medijski program:

Ponedeljek, 22. junij 2020

11.30 Srečanje ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja in avstrijskega zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve mag. Alexandra Schallenberga

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve

FOTOTERMIN

 

sledi  Bilateralno srečanje zunanjih ministrov dr. Logarja in mag. Schallenberga

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve

 

11.50 Plenarni pogovori med delegacijama

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve

FOTOTERMIN

 

12.50 Novinarska konferenca ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja in avstrijskega zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve mag. Schallenberga

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve

FOTOTERMIN

 

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da svoj interes za medijsko pokrivanje obiska sporočijo najkasneje do petka, 19. junija 2020, do 16. ure na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si, z naslovom sporočila PRESS – AVSTRIJA in pri tem navedejo naslednje podatke:

 - ime in priimek

 - naziv medijske ustanove

Prosimo vas, da se ob prihodu in odhodu v/iz Ministrstva za zunanje zadeve ter v času premikanju znotraj stavbe držite ukrepov in priporočil, uvedenih v času pandemije Covid-19.