Skoči do osrednje vsebine

Poletna muzejska noč v Muzeju Slovenske policije

do
Kotnikova ulica 8 (vhod iz Slomškove ulice) v Ljubljani.
Vabljeni na Poletno muzejsko noč slovenskih muzejev in galerij, ki se ji pridružuje tudi Muzej slovenske policije, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij. Letos poteka že osemnajstič, prvič pa se ji pridružuje Muzej slovenske policije, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Ob tej priložnosti obiskovalce vabimo na 100-minutni predstavitveni program, ki je skupaj z razstavami pripravljen v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, Policijsko upravo Ljubljana in Nacionalnim forenzičnim laboratorijem, ki praznuje 70-letnico delovanja.

V programu, ki bo potekal v prostorih na Kotnikovi ulici 8 (vhod iz Slomškove ulice) v Ljubljani, bo predstavljena naslednja vsebina:
100 let slovenskega policijskega muzeja in 170 let policije na Slovenskem
(Darinka Kolar Osvald – Muzej slovenske policije)
Razkrita preteklost Kotnikove 8
(Ana Marija Kranjc – Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Gregor Dražil – Mednarodni grafični likovni center)
Na kraju zločina – forenzična preiskava in 70 let forenzike v Sloveniji
(Gorazd Vidic in Gavrilo Hadžić – Nacionalni forenzični laboratorij)
Policija v Ljubljani – predstavitev dela policistov in preventivno svetovanje
(policisti s Policijske uprave Ljubljana)

Predstavitve se začnejo ob 18. uri, 19.40 in 21.20.

Zaradi prostorskih omejitev je program pripravljen za skupino 20 oseb, zato so potrebne vnaprejšnje rezervacije, ki jih sprejemamo na e-naslov muzej@policija.si do 19. junija 2020, do 12. ure, oziroma do zapolnitve mest.

Vstopnine ni.

Vabljeni!