Skoči do osrednje vsebine

Odpiranje podatkov za sodelovanje v turizmu 4.0

online preko platforme Zoom - https://us02web.zoom.us/j/81385190412
Skrb za odlično osebno uporabniško izkušnjo udeleženca potovanja je trend, ki dandanes učinkovito povezuje turizem z uporabo podatkovne ekonomije. Prav podatkovna ekonomija nam namreč preko novih tehnologij in obdelave podatkov v realnem času omogoča boljše spoznavanje turistične destinacije, večjo optimizacijo potovanja in stroškov, hkrati pa povečuje priložnosti za dodaten zaslužek skozi osebna doživetja obiskovalcev.

Razvoj na tem področju je izjemen, hiter, priložnosti je mnogo!  

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku »Odpiranje podatkov za sodelovanje v turizmu 4.0«.  

Na dogodku se bomo uvodoma s sogovorniki iz Ministrstva za javno upravo, Tehnološkega parka Ljubljana ter Gospodarske zbornice Slovenije, posvetili odgovorom na vprašanja o tem, kaj so odprti podatki ter kaj je njihova dodana vrednost za občine, nato pa se v nadaljevanju dotaknili možnosti za razvoj turističnih destinacij z uporabo novih tehnologij in priložnosti, ki jih prinaša turizem 4.0, ki jih bodo predstavili strokovnjaki, ki delujejo na področju slovenskega turizma.

Med drugim bomo iskali tudi odgovore na vprašanja, kako nam lahko odprti podatki pomagajo pri strateškem načrtovanju na področju turizma. Dogodek je priložnost za izmenjavo dobrih praks med vsemi, ki se z odprtimi podatki in njihovo uporabno vrednostjo že dalj časa ukvarjajo.

Dogodek bo v sredo, 17. junija 2020, s pričetkom ob 13.uri.

Potekal bo online preko platforme Zoom

https://us02web.zoom.us/j/81385190412

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna prijava preko Eventbrite obrazca, najkasneje do torka, 16. junija 2020.

Dogodek se bo snemal in bo objavljen na www.facebook.com/groups/opsihub/.