Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar se bo na Dunaju udeležil srečanja s kolegi iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Češke

do
Dunaj
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo na povabilo ministra za zunanje zadeve Republike Avstrije Alexandra Schallenberga jutri, 16. junija 2020, na Dunaju udeležil srečanja zunanjih ministrov Avstrije, Madžarske, Slovenije, Slovaške in Češke.

Srečanje bo namenjeno predvsem pogovorom o sproščanju omejitvenih ukrepov pri prestopanju državne meje, uvedenih z namenom zajezitve širjenja pandemije COVID-19, ter izmenjavi stališč o aktivnostih EU za izhod iz gospodarske in družbene krize zaradi pandemije. Zunanji ministri bodo govorili tudi o krepitvi regionalnega sodelovanja v Srednji Evropi, ki je za Slovenijo ključnega pomena. Srednjeevropske države so med našimi najpomembnejšimi gospodarskimi partnerji, poleg tega pa preko Srednje Evrope potekajo najpomembnejše infrastrukturne povezave s preostalo Evropo.

 

Program za medije:

TOREK, 16. junij 2020

16.30: Novinarska konferenca ministra za zunanje zadeve Avstrije Alexandra Schallenberga in kolegov ministra za zunanje zadeve Madžarske Pétra Szijjárta, ministra za zunanje zadeve Slovenije dr. Anžeta Logarja, ministra za zunanje zadeve Slovaške Ivana Korčoka in ministra za zunanje zadeve Češke republike Tomáša Petříčka

FOTOTERMIN

17:00: Delovno srečanje ministrov za zunanje zadeve Avstrije, Madžarske, Slovenije, Slovaške in Češke

Kraj: Ministrstvo za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije, Minoritzenplatz 8, Dunaj

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da udeležbo na novinarski konferenci sporočijo v Službo za odnose z javnostmi avstrijskega Ministrstva za evropske in mednarodne zadeve na el. pošto: pk-anmeldungen@bmeia.gv.at.

Zaradi varnostnih ukrepov, uvedenih v času pandemije Covid-19, je v ministrstvo dovoljeno le omejeno število predstavnikov medijev. Več informacij na: https://www.bmeia.gv.at/das-ministerium/presse/.