Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo na delovnem obisku 6. junija v Sloveniji gostil italijanskega zunanjega ministra Luigija Di Maia

do
Ljubljana
Na vabilo ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja bo v soboto, 6. junija 2020, na delovnem obisku v Republiki Sloveniji minister za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigi Di Maio. Gre za prvo srečanje obeh zunanjih ministrov, ki sta v obdobju po imenovanju nove vlade v Republiki Sloveniji že opravila več pogovorov preko avdio-video povezave.

Srečanje bo namenjeno predvsem pogovorom o sproščanju omejitvenih ukrepov pri prestopanju državne meje, uvedenih z namenom zajezitve širjenja epidemije COVID-19, ter izmenjavi stališč o aktivnostih EU za izhod iz gospodarske in družbene krize zaradi pandemije. Ministra se bosta pogovarjala tudi o bilateralnem sodelovanju in nekaterih drugih aktualnih evropskih temah, kot so migracije in razmere v državah Zahodnega Balkana.   

Program za medije:

SOBOTA, 6. junij 2020

10.30: Srečanje ministra dr. Anžeta Logarja z italijanskim ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Luigijem Di Maiom

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana (Soba ministrov)

FOTOTERMIN (Velika sejna soba)

 

11.30 – 12.10: Tiskovna konferenca ministra dr. Anžeta Logarja in ministra Luigija Di Maia

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana (Velika sejna soba)

FOTOTERMIN

 

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na fototerminu in izjavi za medije sporočijo do petka, 5. junija 2020, na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si in pri tem navedejo naslednje podatke:

  • ime in priimek novinarja in snemalcev,
  • naziv medijske ustanove.

Prav tako prosimo predstavnike medijev, da se zberejo na recepciji MZZ 15 minut pred terminom.