Skoči do osrednje vsebine

Minister Andrej Vizjak bo ob zaključku sanacije zemljine obiskal vrtec v Celju in se srečal z županom MO Celje

10.00   Minister mag. Andrej Vizjak bo obiskal vrtec v Celju – enoto Ringaraja. Ministra bodo seznanili z zaključeno sanacijo kontaminirane zemljine in zunanje ureditve območja vrtca Zarja – enota Ringaraja in vrtca Anice Črešnjeve – enota Mavrica ter sanacijami vrtcev, ki bodo potekale v prihodnje.

Minister bo spregovoril tudi o evropskih projektih (mehanizem Celostnih teritorialnih naložb), katerih vrednost v tej regiji je dobrih 9,6 mio EUR in bodo namenjeni rekonstrukciji javne zgradbe, odpravi suma socialne in fizične degradacije in vzpostavitvi funkcionalne stanovanjske enote za potrebe najemnikov; v Velenju pa v vrednosti dobrih 8,7 mio EUR za revitalizacijo degradiranega prostora ob Velenjskem jezeru, dela mesta v naselju Staro Velenje in urbanega dela mesta, ki je opuščeno.

Minister bo na voljo za izjave za medije

Lokacija: Vrtec Zarja - enota Ringaraja, Nušičeva ulica 2, Celje

 

10.30   Minister se bo sestal z županom Mestne občine Celje Bojanom Šrotom. Ministra bodo seznanili z okoljskimi in prostorskimi izzivi na tem območju, med drugim o projektu sanacije in remediacije nasipanih materialov na parceli v Bukovžlaku.

Zaprto za javnost

Lokacija: Mestna občina Celje