Skoči do osrednje vsebine

Konferenca »ODPRTI PODATKI - pospeševalci digitalne ekonomije« - Minister za javno upravo Boštjan Koritnik uvodni govorec

Ministrstvo za javno upravo
Podatkovna ekonomija, še posebej pa odprti podatki, so v globalnem merilu vse bolj prepoznani, kot ena od priložnosti za spodbujanje gospodarstva in podjetništva. Glede na situacijo, ki bo z vidika okrevanja gospodarstva nastala v obdobju po zaključku epidemije korona virusa, verjamemo, da bodo ravno podatki in njihova uporaba ključni pri zagonu gospodarstva.

Odprti podatki javnih institucij so na voljo celotni javnosti, pri svojem delu pa jih uporabljajo tudi gospodarstveniki, razvijalci aplikacij, analitiki in številni drugi. Naš cilj je, da se med seboj še bolj povežemo in skupaj pripomoremo k razvoju inovativnosti na vseh področjih.

Zato v četrtek, 7. maja 2020, z začetkom ob 13. uri, organiziramo konferenco »ODPRTI PODATKI - pospeševalci digitalne ekonomije«, kjer želimo seznaniti odločevalce o odpiranju podatkov oz. ponovni uporabi odprtih podatkov v gospodarstvu in podjetništvu. Konferenca, na kateri bodo spregovorili domači in tuji gostje – med njimi Barbara Ubaldi (OECD), Marko Grobelnik (digitalni glasnik)–, bo potekala preko online platforme Zoom. Udeležence bo uvodoma pozdravil tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Konferenca bo organizirana pod pokroviteljstvom Stičišča odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub), v partnerstvu s Tehnološkim Parkom Ljubljana d. o. o. (projekt Odeon – Open Data for European innovation), Gospodarsko zbornico Slovenije (IKT-Horizontalna mreža) in Ministrstvom za javno upravo.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna elektronska prijava (do 6. maja 2020).

Podrobnejše informacije o dogodku, program dogodka in povezava na platformo Zoom.