Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministrov za notranje zadeve Brdo procesa

Hotel Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana

Ministrstvo za notranje zadeve organizira deveto neformalno srečanje ministrov za notranje zadeve Brdo procesa, ki bo 4. marca 2020 v Hotelu Mons v Ljubljani. Letošnje srečanje bo namenjeno pregledu rezultatov regionalnega sodelovanja na področju boja proti trgovini z ljudmi ter krepitvi policijskega sodelovanja na področju preprečevanja in preiskovanja spolnih zlorab in izkoriščanja otrok s pomočjo spleta.

Razprava na konferenci bo zaprta za predstavnike medijev, organizirali bomo fototermin na začetku ob 9. uri. Po zaključku dogodka bomo objavili sporočilo za javnost.

Vljudno vas prosimo za potrditev udeležbe na dogodku do torka, 3. marca 2020, do 12. ure na elektronski naslov Službe za odnose z javnostmi MNZ soj.mnz@gov.si. Prosimo tudi, da na prizorišče prispete pravočasno oziroma 15 minut pred predvidenim programom za medije (ob 8.45 za fototermin). Zbirno mesto bo v recepciji hotela, kjer boste prejeli tudi akreditacije za dogodek.

Dan prej, 3. marca 2020, ob robu zasedanja ministrov Brdo procesa bo minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nagovoril člane neformalne mreže nacionalnih koordinatorjev za boj proti trgovini z ljudmi jugovzhodne Evrope, ki letos obeležuje 10. obletnico delovanja. Mreža je bila ustanovljena na pobudo Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije oktobra 2010 na ministrski konferenci Brdo procesa, saj je bila zaradi narave pojava trgovanja z ljudmi, ki ne pozna državnih meja, za učinkovitejši odziv na ta pojav zelo kmalu prepoznana potreba po regionalnem povezovanju. Dogodek bo zaprt za javnost, po dogodku bomo objavili sporočilo za javnost.