Skoči do osrednje vsebine

Na obisk v Slovenijo prihaja delegacija iz ameriške zvezne države Nevada

Slovenija postaja vse bolj zanimiva destinacija za ameriške zvezne države, pa tudi za posamezna ameriška mesta.

Z našo državo sodeluje veliko ameriških podjetij in posameznikov, tokrat pa se želi s Slovenijo in njenimi gospodarstveniki in izobraževalnimi ter razvojno-raziskovalnimi institucijami povezati zvezna država Nevada. Slovenska podjetja poznajo mesto Las Vegas - eno najpriljubljenejših turističnih destinacij v ZDA, tudi kot prizorišče enega največjih sejmov sodobne elektronike na svetu CES, ki ga tam gostijo vsako leto januarja.

Tokratni obisk v Sloveniji bo ameriška delegacija, sestavljena iz predstavnikov ameriških podjetij in univerz, izkoristila za iskanje poslovnih priložnosti in ustvarjanje neposrednih kontaktov s potencialnimi bodočimi poslovnimi partnerji. Obisk ameriške delegacije podpira tudi Urad guvernerja zvezne države Nevade, pri organizaciji in izvedbi pa sodeluje tudi njegov Oddelek za ekonomski razvoj.

V Sloveniji bo delegacija 4. in 5. marca 2020. Drugi dan obiska bo na Gospodarski zbornice Slovenije od 9.00 ure naprej potekala konferenca, v okviru katere bosta predstavljeni poslovni okolji Slovenije in Nevade ter poslovne priložnosti za skupno sodelovanje, pa tudi nekaj primerov dobrih praks slovenskih podjetij, ki so že prisotna v Nevadi. Temu bodo sledili individualni razgovori med udeleženci dogodka. Na konferenci bo prisotne nagovoril tudi generalni direktor Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo v Ministrstvu za zunanje zadeve RS mag. Iztok Grmek.

Poslovno konferenco »Nevada – Slovenia Business Delegation« skupaj organizirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Gospodarska zbornica Slovenije, AmCham Slovenija in Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.