Skoči do osrednje vsebine

Dr. Jernej Štromajer na otvoritvi raziskovalne infrastrukture na Univerzi v Mariboru

Državni sekretar dr. Jernej Štromajer se bo v ponedeljek, 2. marca, ob 11. uri, udeležil otvoritve laboratorija Innorenew na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Na dogodku bo nagovoril udeležence.

Univerza v Mariboru kot eden izmed partnerjev konzorcija projekta InnoRenew pomembno prispeva k razvoju in generiranju novih znanj na področju funkcionalnih polimernih materialov, predvsem z uporabo obnovljivih gradnikov, kot so celuloza, lignin in hemiceluloze, ki predstavljajo trajnostno platformo za oblikovanje naprednih proizvodov.

S sredstvi operacije InnoRenew je vzpostavila raziskovalno infrastrukturo, ki omogoča razvoj in pripravo širokega nabora funkcionalnih polimernih materialov ter celovito karakterizacijo ključnih uporabnih lastnosti vhodnih surovih in razvitih produktov. Komplementarno z razvojem materialov pa potekajo tudi raziskave na področju zaznavanja različnih okoljskih parametrov in mehanskih obremenitev z integriranimi senzorji za zaznavanje mehanskih, kemijskih in biokemijskih parametrov.