Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Cerarja na srečanju zunanjih ministrov držav V4, Zahodnega Balkana ter Slovenije, Hrvaške in Avstrije v Pragi

do
Praga
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v četrtek, 27. februarja 2020, na povabilo ministra za zunanje zadeve Češke republike Tomáša Petříčka udeležil srečanja ministrov za zunanje zadeve V4 (Češka, Madžarska, Poljska Slovaška), Zahodnega Balkana (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Severna Makedonija, Srbija), Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Na srečanju ministrov bo prisoten tudi komisar za sosedstvo in širitev EU Olivér Várhelyi.

Namen srečanja je podpora regiji ob zastoju širitve in nov zagon evropski perspektivi Zahodnega Balkana v luči odločitve o začetku pristopnih pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo. S tem ministri nadaljujejo razpravo, ki so jo v začetku tedna začeli na konferenci na visoki ravni v Solunu in ki jo bodo predvidoma zaključili na načrtovanem Vrhu EU-Zahodni Balkan maja 2020 v Zagrebu.

PROGRAM OBISKA

Četrtek, 27. februar 2020

11:15 – 12:45: Udeležba ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja na plenarnem zasedanju

13:20 – 13:55: Skupna tiskovna konferenca

13:55 – 14:00: Skupinsko fotografiranje

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve Češke republike, Czernin Palace, Loretánské náměstí 5, Praga

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da se lahko za vse informacije obrnejo na Službe za strateške komunikacije na naslednje kontakte: