Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar se bo udeležil Münchenske varnostne konference

do
München
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo med 14. in 16. februarjem 2020 na povabilo predsedujočega Wolfganga Ischingerja udeležil 56. Münchenske varnostne konference. Na enem izmed osrednjih vsakoletnih dogodkov bodo voditelji držav, ministri, predstavniki vladnih in nevladnih organizacij, akademiki, gospodarstveniki in predstavniki civilne družbe razpravljali o aktualnih političnih in varnostnih izzivih v Evropi in v svetu. Minister dr. Cerar se bo predvidoma udeležil več razprav.

Teme letošnje konference bodo prihodnost EU, izzivi Severnoatlantskega zavezništva, aktualne krize in konflikti, predvsem v evropski soseščini ter regionalne varnostne razmere, tudi na Zahodnem Balkanu. Nadalje bodo sodelujoči razpravljali o vlogi EU v svetu, multilateralizmu in globalnih varnostnih izzivih, kot so podnebne spremembe, migracije, terorizem in radikalizacija, nadzor nad oboroževanjem, kibernetska in energetska varnost ter zdravstveno varstvo in zaščita Arktike.

Ob robu konference se načrtuje tudi dvostransko srečanje ministra dr. Cerarja z državnim ministrom za zvezne in evropske zadeve ter medije dr. Florianom Herrmannom. Prav tako so predvideni pogovori ministra dr. Cerarja z drugimi ministri za zunanje zadeve držav EU in tretjih držav.

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavniki medijev se lahko za dodatne informacije obrnejo na Službo za strateške komunikacije na naslednje kontakte: