Skoči do osrednje vsebine

Informativa 2020

do
Gospodarsko razstavišče Ljubljana
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se bo začela 12. Informativa - sejem izobraževanja in poklicev, na kateri se bo s svojimi naprednimi elektronskimi storitvami, ki jih razvijamo za dijake in študente, predstavilo tudi Ministrstvo za javno upravo.

Predstavili bomo storitve eUprave (npr. vozovnico, kako se preseliti, kako pridobiti vrednotnico za osebno dopolnilno delo, vlogo za državno štipendijo... ), Nacionalni portal odprtih podatkov – OPSI, s pomočjo katerega lahko dostopamo do metapodatkovnih opisov vseh evidenc in zbirk, s katerimi razpolaga javni sektor; prednosti, ki jih ponuja spletno mesto Stop Birokraciji in Storitve zaupanja, ki omogočajo mladim e-mobilnost in varno, elektronsko poslovanje z državo.

Obiskovalci nas lahko najdejo na skupnem razstavnem prostoru Evropskega socialnega sklada. Mladim bomo predstavili tudi dva zanimiva projekta za izboljšanje kompetenc in ustvarjalnosti zaposlenih v državni upravi: Kompetenčni model in  Inovativen.si – Partnerstvo za spremembe, ki naslavlja ustvarjalno reševanje izzivov in zagotovitev znanja ter kompetenc zaposlenih za drugačen način dela.

Sejem bo v petek, 24. 1. 2020 ob 16. uri, obiskal minister Rudi Medved, ki bo na voljo tudi za medije.