Skoči do osrednje vsebine

Minister za zunanje zadeve dr. Cerar se bo v Bruslju udeležil ministrskega srečanja Mednarodne zveze za spomin na holokavst

do
Bruselj
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v nedeljo, 19. januarja 2020, v Bruslju udeležil ministrskega srečanja Mednarodne zveze za spomin na holokavst (IHRA). Srečanje bo namenjeno obeležitvi 20. obletnice sprejema Stockholmske deklaracije in 75. obletnice osvoboditve Auschwitza.

Ministri bodo na zasedanju predvidoma sprejeli Ministrsko deklaracijo IHRA, s katero se bodo države zavezale k ohranjanju spomina na žrtve holokavsta ter spomina na šest milijonov judovskih žrtev in trpljenje milijonov drugih žrtev. Slovenija kot članica Mednarodne zveze za spomin na holokavst si tako doma kot v mednarodni skupnosti prizadeva za ohranjanje zgodovinskega spomina in spoštovanje žrtev nacizma in fašizma.

PROGRAM ZA MEDIJE

Nedelja, 19. januar 2020

17.00: Prihod ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja in vodij delegacij, pozdravni nagovor ministra za zunanje zadeve Luksemburga Jeana Asselborna, zasedanje in razprava

19.45: Skupinsko fotografiranje

Kraj: Residence Palace Centre, 155 Rue de la Loi, Bruselj

INFORMACIJA ZA MEDIJE: 
Predstavnike medijev prosimo, da se lahko za vse informacije obrnejo na vodjo Službe za stike z javnostmi MZZ ga. Miriam Možgan na naslednje kontakte:

- el. naslov: miriam.mozgan@gov.si

- tel.: 030 717 060