Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Cerarja na mednarodni konferenci Teden trajnosti v Abu Dabiju

do
Abu Dabi
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo med 12. in 15. januarjem 2020 v Abu Dabiju v imenu predsednika vlade Marjana Šarca udeležil mednarodne konference Teden trajnosti Abu Dabi. Konferenca je namenjena obravnavi aktualnih tem s področja trajnostnega razvoja, na kateri bo Slovenija predstavila svoje izkušnje s področja uresničevanja Agende za trajnostni razvoj do leta 2030 ter delovanje na področju umetne inteligence.

Ob robu konference bo predvidoma potekalo srečanje Zelene skupine na ravni zunanjih ministrov. Gre za neformalno skupino na ministrski ravni, ki je bila ustanovljena leta 2009 na pobudo Slovenije z namenom promocije reševanja okoljskih in trajnostnih vprašanj na globalni ravni. Zelena skupina združuje 6 držav, poleg Slovenije še Islandijo, Kostariko, Singapur, ZAE in Zelenortske otoke.

Minister dr. Cerar se bo predvidoma srečal z ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Združenih arabskih emiratov Abdullahom bin Zayedom Al Nahyanom, s katerim se bo pogovarjal o aktualnih razmerah v regiji. Predvideno pa je tudi bilateralno srečanje z državnim ministrom za umetno inteligenco Omarjem Sultanom.

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da se lahko za vse informacije obrnejo na Službo za stike z javnostmi MZZ na naslednje kontakte:

  • el. naslov: pr.mzz@gov.si
  • tel.: 01 / 478 2354