Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk kitajskega zunanjega ministra Wang Yija

do
Ljubljana
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo 14. decembra 2019 na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gostil ministra za zunanje zadeve Ljudske republike Kitajske Wang Yi-ja.

Obisk bo namenjen pregledu političnih in gospodarskih odnosov med državama, krepitvi političnega dialoga, sodelovanju v formatih EU-Kitajska, ASEM in Pobuda 17+1, obravnavi globalnih tem kot tudi iskanju novih priložnosti za sodelovanje na različnih področjih.

Kitajska je najpomembnejši trgovinski partner Slovenije v Aziji in zaseda 13. mesto med najpomembnejšimi trgovinskimi partnericami. Po sedmih letih sodelovanja v okviru Pobude 17+1, ki uokvirja gospodarsko in druge oblike sodelovanja Kitajske z državami Srednje in Vzhodne Evrope, beležimo pozitivne poslovne rezultate. Slovenija sodeluje tudi v pobudi En pas ena cesta (OBOR oz. BRI).

Kitajski minister Wang Yi se bo v okviru svojega obiska srečal tudi s predsednikom republike Borutom Pahorjem, predsednikom Državnega zbora mag. Dejanom Židanom in predsednikom vlade Marjanom Šarcem.

PROGRAM ZA MEDIJE

Sobota, 14. december 2019

11.10: Dvostransko srečanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Mira Cerarja ministrom za zunanje zadeve Ljudske republike Kitajske Wang Yi-jem

FOTOTERMIN

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Prešernova 25, Ljubljana

12.30 – 12.55: Izjava za javnost ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Mira Cerarja in ministra za zunanje zadeve Ljudske republike Kitajske Wang Yi-ja

FOTOTERMIN

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Prešernova 25, Ljubljana

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na fototerminu in/ali izjavi za javnost sporočijo do jutri, 12. decembra 2019, na elektronski naslov pr.mzz@gov.si.