Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar bo 10. decembra nastopil na mednarodni konferenci o človekovih pravicah v Berlinu

do
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo 10. decembra 2019 udeležil mednarodne konference na visoki ravni o človekovih pravicah z naslovom "Advocating Human Rights in the 21st Century" v Berlinu.

Nemčija želi pred svojim predsedovanjem Svetu EU v drugi polovici 2020  izpostaviti ključne izzive na področju človekovih pravic, ki bodo tudi prioritetno področje njenega delovanja. Na konferenco so bili kot panelisti povabljeni ministri držav, ki vidno prispevajo k mednarodni promociji človekovih pravic, med njimi tudi Slovenija. Minister dr. Cerar bo nastopil na panelu o človekovih pravicah v digitalni dobi: nevarnosti in koristi umetne inteligence v luči nedavne odločitve, da bo prvi globalni center za umetno inteligenco pod okriljem Unesca dobil sedež v Ljubljani. Konferenca bo poleg omenjenega naslovila tudi enakost spolov in krepitev moči žensk, človekove pravice in okolje ter spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu. Vse omenjene teme so tudi prednostna področja slovenske zunanje politike na področju človekovih pravic.

Minister dr. Cerar se bo ob robu konference srečal z ministrom za zunanje zadeve ZRN heikom Maasom. V ospredju pogovora bodo poleg krepitve dvostranskega političnega in gospodarskega sodelovanja tudi aktualne evropske  teme. Osrednja tema pogovora bo implementacija delovnega programa v okviru strateškega slovensko-nemškega dialoga za obdobje 2019-2021. Poseben poudarek bo dan sodelovanju z Nemčijo v pripravah na predsedovanje Svetu EU v okviru tria, prihodnosti Evropske unije in razmeram na Zahodnem Balkanu.

PROGRAM OBISKA

Torek, 10. december 2019

10.15 Skupinsko fotografiranje

11.30-11.50 Sodelovanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miroslava Cerarja na panelni razpravi "Human Rights in the Digital Age: The Risks and Opportunities of Artificial Intelligence"

12.30 – 13.00 Bilateralno srečanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miroslava Cerarja z ministrom za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Heikom Maasom

Kraj: Zunanje ministrstvo, Soba 2.0.27 (prostori kabineta ministra), Werderscher Markt 1, 10117 Berlin

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da se za vse informacije obrnejo na Službo za odnose z javnostmi na naslednje kontakte:

  • el. naslov: pr.mzz@gov.si