Skoči do osrednje vsebine

Strokovni posvet Središče karierne orientacije Zahod - SKOZ

do
Kongresni center Bernardin Portorož
V kongresnem centru Bernardin v Portorožu bo 22. in 23. novembra 2019 strokovni posvet 'Ali vemo, koliko nadarjenih je med nami?', ki ga organizira Gimnazija Vič kot nosilka projekta Središče karierne orientacije Zahod - SKOZ. 

Gre za drugi strokovni posvet v sklopu triletnega nacionalnega projekta dela z nadarjenimi dijaki, ki se bo zaključil prihodnje leto in ga sofinanciramo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Namen projekta je spodbujanje prožnih oblik učenja in podporo kakovostni karierni orientaciji za nadarjene, v treh letih pa naj bi se z njegovo pomočjo oblikovali modeli dobre prakse z namenom vgradnje v sistem vzgoje in izobraževanja.

Srednješolski ravnatelji, profesorji, notranji in zunanji mentorji ter evalvatorji ljubljanske Pedagoške fakultete bodo odgovarjali na vprašanje, kako obogatiti obvezne vsebine za delo z nadarjenimi dijaki za boljšo karierno orientacijo?

V platformo SKOZ se je  v prvih dveh letih uspešno vključilo že preko 62 šol in več kot 1.140 dijakov, število pa nenehno raste. Sočasno v vzhodni kohezijski regiji II. gimnazija Maribor uresničuje projekt RaST, evalvatorji na ljubljanski Pedagoški fakulteti pa projekt PROGA.

Program strokovnega posveta

Prvi dan posveta bo zbrane nagovoril tudi minister dr. Jernej Pikalo.