Skoči do osrednje vsebine

Podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti

do
Grand Hotel Union, Ljubljana
Svečana podelitev najvišjih državnih priznanj in nagrad za najbolj odlične dosežke slovenskih znanstvenikov, ki jih podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti.

V letu 2019 bo Odbor RS za podelitev nagrad in priznanj podelil 14 nagrad in priznanj.

Zoisovo nagrado in Zoisovo priznanje lahko prejme raziskovalec v Republiki Sloveniji, ki je s svojimi dosežki trajno prispeval k razvoju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti v Republiki Sloveniji. Zoisova nagrada na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti se podeli za življenjsko delo raziskovalcu oziroma raziskovalki, ki se je s svojim delom izjemno uveljavil, in za vrhunske dosežke v zadnjih sedmih letih. Zoisovo priznanje pa se podeli za pomembne dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti.

Priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije se podeli za pomembne dosežke pri promociji in razvoju slovenske znanstvene in razvojne dejavnosti v tujini.

Podeljeni bosta tudi Puhovi nagradi za uvajanje novih znanstvenih dosežkov v gospodarsko in družbeno prakso: Puhova nagrada za življenjsko delo za dosežke, s katerimi se je nagrajenec izjemno uveljavil in prispeval k razvoju ter gospodarsko učinkoviti družbi v Sloveniji ter Puhova nagrada za vrhunske dosežke pa za dosežke v zadnjih letih, ki imajo izjemen pomen za gospodarski oziroma družbeni razvoj posameznega področja, regije ali države.

Vstop je mogoč z vabili.