Skoči do osrednje vsebine

Odprta znanost 2019 – delavnica za raziskovalce

do
Univerzitetna knjižnica Maribor
Dogodek bo potekal v obliki dvodnevne delavnice za raziskovalce in drugo akademsko osebje. Zajemal bo različne vidike odprte znanosti, predvsem odgovorno deljenje podatkov po načelih FAIR, pa tudi odprti dostop, odprto strojno opremo in druge.

Cilj dogodka je ozaveščati o različnih pobudah odprte znanosti in izobraževati raziskovalce v praksah odprte znanosti. S sodelovanjem na delavnici bodo udeleženci pridobili veščine, ki jim bodo omogočile, da bodo svoje podatke in druge rezultate raziskovanja delili odprto in odgovorno. Ciljna skupina so raziskovalci z vseh področij znanosti, predvsem tisti na začetku kariere. Vabljeni bodo raziskovalci z vseh univerz in inštitutov v Sloveniji, prijava pa bo odprta tudi za raziskovalce iz drugih držav, če bodo sposobni kriti potne stroške.

Organizator dogodka je društvo Mlada akademija (prej Društvo mladih raziskovalcev Slovenije), neprofitno, prostovoljno združenje doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere, ki je bilo ustanovljeno leta 1995. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, Univerzitetno knjižnico Maribor, Ministrstvom za izobraževanje, šolstvo in šport in RDA (research Data Alliance) vozliščem Slovenije, ki ga koordinira Arhiv družboslovnih podatkov