Skoči do osrednje vsebine

Zajtrk z mediji pred Dnevom slovenske hrane

do
Partnerji v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk predstavnike medijev tokrat vabimo na zajtrk, ki bo v sredo, 13. novembra, ob 9. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenija (Dimičeva 13, LJ, dvorana F).

Tretji petek v novembru, letos 15. novembra, ponovno obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada Republike Slovenije razglasila leta 2012. Na ta dan imamo tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, letos že deveti po vrsti, ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja.

Ob tej priložnosti predstavnike medijev vabimo na prijetno druženje in pogovor ob tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki bo v sredo, 13. novembra 2019, ob 9. uri na Gospodarski zbornici Slovenije (Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana F).


Na zajtrku bodo sodelovali:

  • Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport;
  • dr. Jože Podgoršek, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano;
  • Simona Repar Bornšek, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje;
  • mag. Petra Culetto, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo;
  • dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (gostiteljica dogodka);
  • Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije.


Veseli smo, da se nam bosta na zajtrku letos pridružila še posebna gosta, in sicer ilustratorka Marjanca Jemec Božič in smučarski skakalec Jernej Damjan.

Prisotni bodo tudi predstavniki ostalih sodelujočih institucij (Zavoda RS za šolstvo, Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Zveze sadjarskih društev Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zadružne zveze Slovenije ter Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije).