Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most

Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter mreženju predstavnikov občin z namenom tesnejšega sodelovanja, izmenjave dobrih praks in medsebojnega učenja.

7. novembra 2019 bo med 9.00 in 15.00 v Mladinskem centru Brežice potekala konferenca Mladost je norost, po občini skače, kjer je most. Namenjena je županjam in županom, občinskim svetnicam in svetnikom ter uslužbenkam in uslužbencem občin, ki pri svojem delu ukvarjajo s področjem mladih in družbenih dejavnosti.

Na konferenci bomo:

  • predstavili učinke mladinskega dela na mlade in lokalno skupnost,
  • predstavili Evropsko listino o lokalnem mladinskem delu in njeno dodano vrednost za predstavnike in zaposlene na občinah,
  • poročali o rezultatih pilotnega projekta Logbook (sistem za dokumentiranje, vrednotenje in razvoj mladinskega dela), ki so ga v letošnjem letu izvajale občine Brežice, Ljubljana in Novo mesto,
  • identificirali vaše potrebe na področju razvoja in krepitve mladinskega dela v lokalni skupnosti.

Prijave zbiramo preko elektronskega obrazca. Rok za prijavo je 31. oktober 2019.

Več inoformacij o programu v vabilu.

Konferenco organiziramo Zavod MOVIT, Urad Republike Slovenije za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije, Občina Brežice, Mestna občina Novo mesto in Mestna občina Ljubljana.

Za dodatna vprašanja se lahko posvetujete preko elektronske pošte (info@movit.si) ali telefona (01 430 47 47).