Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar na delovnem obisku v Abu Dhabiju

do
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo 29. in 30. oktobra 2019 na delovnem obisku v Abu Dhabiju v Združenih arabskih emiratih (ZAE), kjer se bo sestal z ministrom za zunanje zadeve ZAE Abdullah bin Zayed Al Nahyanom. Minister dr. Cerar bo skupaj z ministrom za gospodarstvo ZAE Sultanom Bin Saeed Al Mansoorijem sopredsedoval 1. zasedanju Skupne komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Združenimi arabskimi emirati. V okviru obiska bo minister tudi slovesno odprl veleposlaništvo Republike Slovenije v Abu Dhabiju, ki je prvo slovensko veleposlaništvo v zalivskih državah.

Namen obiska je krepitev dvostranskega sodelovanja med državama na različnih področjih, povezovanje slovenske in poslovne skupnosti v ZAE, ki šteje okrog 500 članov, ustanovitev slovensko-arabskega poslovnega sveta in ogled prizorišča svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju.

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da se za vse informacije obrnejo na vodjo Službe za stike z javnostmi MZZ ga. Miriam Možgan na naslednje kontakte:

- el. naslov: miriam.mozgan(at)gov.si
- tel. št.: 030 717 060