Skoči do osrednje vsebine

Konferenca "Zora Obzorja Evropa"

do
Univerza v Ljubljani
Ekonomska fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
Ljubljana
Cilj konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane s prihodnjim večletnim programom za raziskave in inovacije Obzorje Evropa (Horizon Europe) in se poglobiti v njegove ključne značilnosti in posebnosti. Govorniki iz Evropske komisije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo predstavili programe Marie Sklodowska Curie, Evropski raziskovalni svet (ERC), Evropski svet za inovacije (EIC), prihodnje misije in raziskovalna partnerstva, vključno s posebnostmi ter drugimi vidiki Obzorja Evropa.

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) iz Bruslja vsako leto v Ljubljani organizira tradicionalni t.i. Informativni  dan,  na temo evropskih raziskav in inovacij.

Letošnji informativni dan, katerega gosti Ekonomska fakuteta Univerze v Ljubljani, bo v prostorih fakultete potekal 25. oktobra 2019 in nosi naslov The Dawn of Horizon Europe: Europe’s New Research & Innovation Programme.

Dogodek je organiziran v partnerstvu z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Cilj konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane s prihodnjim programom Obzorje Evropa (Horizon Europe) in se poglobiti v njegove ključne značilnosti in posebnosti. Govorniki iz Evropske komisije in Ministsrtva bodo predstavili ukrepe Marie Sklodowska Curie, Evropski raziskovalni svet (ERC), Evropski svet za inovacije (EIC), prihodnje misije in raziskovalna partnerstva, vključno s posebnostmi ter drugimi vidiki Obzorja Evropa - od globalnih izzivov do raziskovalno-inovativnih prioritet.

V okviru informativnega dneva bo organizirana tudi okrogla miza s predstavniki SRIP-ov, ki bodo razpravljali o pomenu vključevanja slovenskih raziskovalcev, inovatorjev in gospodarstva v mednarodna razvojna partnerstva.

Konferenca je brezplačna, potekala bo v angleškem jeziku. Za morebitna pojasnila v slovenščini bo na voljo organizator.

Program in prijavni obrazec sta dostopna tukaj.