Skoči do osrednje vsebine

Odprtje arhitekturne razstave o stanju arhitekture javnih vrtcev in šol v Sloveniji

do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vabi na ogled in odprtje arhitekturne razstave "Kje smo? Kaj imamo? Stanje arhitekture javnih vrtcev in osnovnih šol v Sloveniji", ki bo v četrtek, 24. 10. 2019 ob 13. uri v prostorih ministrstva, oranžni salon, Masarykova 16, Ljubljana. Razstavo bo odprl minister dr. Jernej Pikalo.

Razstavo si bo v prostorih MIZŠ možno ogledati vse do 15. novembra 2019 vsak delovni dan od 9h-18h. Obiskovalce razstave prosimo, da se v recepciji ministrstva vpišejo v seznam obiskovalcev razstave.

Arhitekturna razstava bo prikazala povzetke ugotovitev raziskovalnega dela v okviru projekta CRP 2016-2019, ki je potekal pod naslovom »Analiza stanja na področju arhitekture javnih vrtcev in šol v Sloveniji – evidentiranje, vrednotenje in varovanje primerov kakovostne (trajnostne) arhitekturne prakse«. Na razstavi bodo v sliki in besedi prikazani kakovostni elementi že zgrajenih prostorov javnih vrtcev in šol, s poudarkom na kriterijih fleksibilnosti, umeščenosti v prostor, naravne svetlobe, akustike, zdravja, prilagodljivosti prostorov in kulturno-varstvenega pomena.

Vabimo vas tudi na celostno predstavitev in pogovor o rezultatih projekta CRP 2016-2019, ki bo v torek, 12. novembra 2019 ob 9. uri v prostorih Ministrstva za izbraževanje, znanost in šport, Kotnikova 38/V. nadstropje/sejna soba 503-504.

Oba dogodka spadata v sklop aktivnosti Meseca prostora 2019, ki letos poteka šesto leto zapored, tokrat z osrednjim sloganom »Prostor živimo«. Seznam vseh aktivnosti v sklopu projekta najdete na spletni strani projekta.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na: ksenija.bregar@gov.si.