Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar bo sprejel predsednika Mednarodnega kazenskega sodišča Eboeja-Osujija

do
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v sredo, 23. oktobra 2019, srečal s predsednikom Mednarodnega kazenskega sodišča Chilejem Eboejem-Osujijem. Predsednik Eboe-Osuji želi z obiskom izraziti priznanje Sloveniji za njeno aktivno in stalno podporo delu Mednarodnega kazenskega sodišča. Pogovor bo namenjen tudi izmenjavi mnenj glede delovanja in vloge sodišča, predstavitvi pobude MLA (Mutual Legal Assistance) ter drugih aktualnih vprašanj s področja mednarodnega kazenskega pravosodja.

V okviru obiska se bo g. Eboe-Osuji srečal tudi z ministrico za pravosodje Andrejo Katič in z državno sekretarko v ministrstvu za zunanje zadeve Simono Leskovar.

Področje mednarodnega kazenskega pravosodja sodi med prioritetna področja slovenske zunanje politike, kar potrjuje tudi strateški dokument za zunanjo politiko iz leta 2015. Slovenija izvaja promocijo mednarodnega kazenskega pravosodja na bilateralni in multilateralni ravni, kot tudi z lastnimi aktivnostmi in pobudami, letos je med drugim z MKS podpisala sporazum o izvrševanju kazenskih sankcij.

Program za medije:

SREDA, 23. oktober 2019

10.00: Srečanje ministra dr. Mira Cerarja s predsednikom Mednarodnega kazenskega sodišča Chilejem Eboejem-Osujijem

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana (Soba ministrov)

FOTOTERMIN

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na fototerminu sporočijo najkasneje do 22. oktobra 2019 na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si in pri tem navedejo naslednje podatke:

  • ime in priimek novinarja in snemalcev,
  • naziv medijske ustanove.