Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar se bo udeležil Sveta za splošne zadeve (GAC) in GAC (50. člen)

do
Luksemburg
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v torek, 15. oktobra 2019, v Luksemburgu udeležil Sveta EU za splošne zadeve in Sveta EU za splošne zadeve - 50. člen

Ministri in ministrice se bodo osredotočili na širitev in stabilizacijsko-pridružitveni proces v zvezi z Albanijo in Republiko Severno Makedonijo. Razprava bo temeljila na sklepih, sprejetih na junijski seji Sveta za splošne zadeve. Nadaljevali bodo s pripravami na zasedanje Evropskega sveta, ki bo potekal 17. in 18. oktobra 2019 in ocenili izvajanje prejšnjih sklepov Evropskega sveta.


Pod točko „Razno“ bo finsko predsedstvo ministricam in ministrom poročalo o seminarju o preglednosti, ki je potekal 24. septembra 2019 v Bruslju.


Na Svetu za splošne zadeve - 50. člen bo navzočim o trenutnem stanju pogajanj o brexitu poročal glavni pogajalec Komisije za brexit Michel Barnier. Svet bo na podlagi poročila pripravil oktobrsko zasedanje Evropskega sveta (člen 50).


Po zasedanju je predvidena izjava ministra za zunanje zadeve dr. Cerarja za medije. Za vse informacije se obrnite na ga. Tino Štrafela (tina.strafela@gov.si).