Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar se bo udeležil ministrskega srečanja Unije za Sredozemlje v Barceloni

do
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo 10. oktobra 2019 v Barceloni udeležil IV. Regionalnega foruma Unije za Sredozemlje. Forum skupaj gostijo visoka predstavnica EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Federica Mogherini, minister za zunanje zadeve in izseljence Hašemitske kraljevine Jordanije Ayman Safadi in minister za zunanje zadeve, EU in sodelovanje Kraljevine Španije Josep Borrell.

Minister dr. Cerar bo nastopil na plenarnem zasedanju, ob robu foruma pa bo predvidoma opravil tudi več dvostranskih srečanj.

Regionalni forum je najpomembnejši in največji letni dogodek Unije za Sredozemlje tako z vidika političnega dialoga, saj gre za ministrsko zasedanje v formatu zunanjih ministrov, kot dialoga s civilno družbo.

Program obiska:

13.00 – prihod vodij delegacij, sledi uvodno zasedanje IV. Regionalnega foruma Unije za Sredozemlje

13.50 – skupinska fotografija

15.30 – skupna tiskovna konferenca visoke predstavnice za skupno zunanjo in varnostno politiko EU Federice Mogherini, španskega zunanjega ministra Josepa Borrella, jordanskega zunanjega ministra Aymana Safadija in generalnega sekretarja Unije za Sredozemlje Nasserja Kamela

15.45 – 18.30: plenarno zasedanje, nastopi vodij delegacij

19.00: dvostransko srečanje ministra dr. Mira Cerarja z albanskim zunanjim ministrom Gentom Cakajem

Lokacija: Hotel Fairmont Juan Carlos I., Barcelona, Španija