Skoči do osrednje vsebine

Ministrica na delovni obisk v Švico

do
Bern, Bussnang
Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek se odpravlja na delovni obisk z namenom iskanja možnosti za pospešitev sodelovanja med Republiko Slovenijo in Švicarsko federacijo na področju infrastrukture in energetike.

Svoj delovni obisk bo ministrica mag. Alenka Bratušek začela s srečanjem z direktorjem švicarskih železnic SBB Andreasom Meyerjem, sledilo bo srečanje z ministrico za okolje, promet, energijo in komunikacije Švicarske konfederacije go. Simonetto Sommaruga. V pogovorih se bosta sogovornici dotaknili praktično vseh prometnih podsistemov, predvsem z vidika načel in ukrepov trajnostnega  in varnega upravljanja prometa.

Na področju energetike bo ministrica Bratušek švicarski kolegici predstavila nastajajoči nacionalni energetsko-podnebni načrt RS, ki bo določil cilje, politike in ukrepe na področju energetike naše države do leta 2030, sogovornici se bosta dotaknili  tudi dolgoročnih ukrepov za dekarbonizacijo ter pregledali možnosti za tesnejše sodelovanje med državama tudi na področju izmenjave znanj in izkušenj na tem področju ter izmenjave najboljših praks.

Drugi dan delovnega obiska, 26. septembra, si bo ministrica ogledala švicarsko podjetje Stadler Rail, ki je proizvajalec železniškega voznega parka s sedežem v Bussnangu.