Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna ministrska konferenca »Kruh miru«

do
Vilna, Litva
Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila mednarodne konference »Kruh miru«, ki jo to leto organizira Ministrstvo za kmetijstvo Republike Litve.

S projektom »Kruh miru« neprofitno združenje »Kruh miru« (FriedensBrot), ki deluje od leta 2005 v Berlinu, vsako leto obeležuje padec berlinskega zidu. Sodelujoči partnerji / države iz srednje in vzhodne Evrope vsako leto požanjejo rž, zmeljejo v moko ter moko pošljejo organizatorju mednarodne konference, ki speče »kruh miru«. S tovrstnim dejanjem vsi sodelujoči poudarjajo vlogo trajnostnega kmetijstva, razvoja podeželja kot ključnega pri razvoju novih demokracij ter hkrati oblikujejo mrežo mednarodnega sodelovanja.


Ministrica dr. Pivec bo na svečanosti pred začetkom ministrske konference simbolično prejela »kruh miru«, s katerim bo navzočim naznanila naslednjo mednarodno ministrsko konferenco v Sloveniji, ki jo bo MKGP organiziralo prihodnje leto v sodelovanju s Centrom biotehnike in turizma Grm Novo mesto, ki je prav tako partner projekta »kruh miru«.