Skoči do osrednje vsebine

V soboto v Izoli že 17. diplomatska regata

do
Izola
Prihodnjo soboto, 14. septembra 2019, se bodo na regatnem polju v obliki trikotnika pred izolsko marino znova pomerile jadrnice. 17. diplomatska regata, ki jo letos tradicionalno na drugo soboto v septembru organizira koprski Jadralni klub Veter pod častnim pokroviteljstvom ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja, bo gostila okrog 150 tujih diplomatov iz preko 50 akreditiranih diplomatsko-konzularnih predstavništev v Sloveniji.

Predstavnike diplomatskega zbora, slovenskega gospodarskega, političnega in športnega življenja, medijev, jadralcev in druge visoke goste bo v jutranjem delu prireditve nagovoril zunanji minister dr. Cerar. Udeležbo na regati je doslej potrdilo 39 veleposlanikov, 14 konzulov in častnih konzulov, 4 predstavniki mednarodnih organizacij, trije ministri slovenske vlade, 39 politikov in večje število gospodarstvenikov.

Diplomatska regata predstavlja edinstveno turistično promocijo Slovenije kot pomorske države, njene naravne in kulturne dediščine ter gospodarskih priložnosti. Dogodek povezuje udeležence javnega življenja v duhu športnega, kulturnega in jezikovnega sodelovanja, poleg tega pa je izrednega pomena tudi za krepitev dobrih medsosedskih in mednarodnih odnosov.

Predstavniki medijev, ki se želijo udeležiti letošnje regate, lahko svojo prijavo oddajo na naslednji spletni strani Jadralnega kluba VETER.