Skoči do osrednje vsebine

Dogodki ob dnevu evropskega teritorialnega sodelovanja

do
V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) ob Dnevu evropskega teritorialnega sodelovanja 2019, ki letos poteka pod sloganom »Evropa si ti«, s programskimi partnerji čezmejnih programov sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska, Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, Interreg V-A Slovenija-Avstrija in Interreg V-A Italija-Slovenija pripravljamo štiri dogodke. Udeleženci bodo spoznavali naravno in kulturno dediščino obmejnih območij.

 Družinski kolesarski dan – kolesarjenje med Lendavo in Páko, 14. september 2019

Dogodek Interreg V-A Slovenija-Madžarska organiziramo v sodelovanju z nosilci projekta IronCurtainCycling. Začetek in zaključek kolesarjenja bo v kraju Páka na Madžarskem. Kolesarjenje bo mogoče po dveh trasah, ostalim udeležencem pa so na voljo tudi dve pohodni poti. Več o dogodku in prijavah.

 Užitek brez meja – doživeti regionalne produkte čezmejno, 21. september 2019    

Dogodek Interreg V-A Slovenija-Avstrija pripravljamo v sodelovanju z avstrijskim programskim partnerjem Amt der Steiermärkischen Landesregierung in projektnimi partnerji projekta Flagship Products. V okviru družinam prijaznega dogodka se bomo podali na vožnjo z zgodovinskim vlakom Feistritztalbahn, se potepali po naravnem parku in uživali regionalne dobrote v grajskem parku Pöllau, kjer bomo v sproščenem vzdušju spoznavali devet vodilnih produktov projekta Flagship Products. Več o dogodku in prijavah.

Zakaj si tudi ti Evropa –  čezmejna mobilnost,  21. september 2019

Dogodek organiziramo v sodelovanju z organom upravljanja programa Interreg V-A Italija Slovenija, Avtonomno deželo Furlanijo - Julijsko krajino, in Parkom Škocjanske jame. Ogledali si bomo lepote kraškega podzemlja, se podali na izlet z električnimi kolesi, ki so bili sofinancirani v okviru projekta MOBITOUR, in se udeležili delavnice o mobilnosti. Več o dogodku in prijavah.

Skozi zgodovino za ohranjanje dediščine, 30. september 2019

Dogodek Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, ki ga organiziramo s programskim partnerjem Ministrstvom za regionalni razvoj in sklade EU republike Hrvaške, bo v Krapini. Okušali bomo lokalno kulinariko, spoznali projekte ENJOYHERITAGE, Uživam tradicijo, INSPIRACIJA in CrossCare, se odpravili v Muzej krapinskih neandertalcev in se sprehodili po krožni Hušnjakovi poti. Po ogledu bo sledilo druženje s pogostitvijo. Več o dogodku in prijavah.

Vljudno vabljeni!

Več o dnevu evropskega teritorialnega sodelovanja - EC day 2019