Skoči do osrednje vsebine

»Stičišče znanosti in gospodarstva« priložnost za promocijo znanosti

Celje
V okviru 52. Mednarodnega sejma obrti in podjetništva v Celju, ki bo od 10. do 15. septembra, bo tudi letos na ogled »Stičišče znanosti in gospodarstva«. Tam bodo na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Vsako leto je stičišče deležno velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem študentov in dijakov.

Poudarek letošnje predstavitve, ki jo ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vodi Janez Škrlec, bo na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij ter novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programov. Stičišče, ki bo v hali L celjskega sejmišča, bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja bodo predstavile poglavitne slovenske raziskovalne institucije in visokotehnološka podjetja.


»Stičišče znanosti in gospodarstva« je priložnost za promocijo dosežkov znanosti in za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero, na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse tega sodelovanja.

Iskalnik