Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministrice dr. Pivec v Kanadi Svetovni čebelarski kongres Apimondia

do
Montreal, Ottawa,Toronto – Kanada
Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo na obisku v Kanadi. V okviru obiska se bo udeležila Svetovnega čebelarskega kongresa Apimondia, ki poteka v Montrealu v Kanadi. Na kongresu se bo Slovenija predstavila s čebelarstvom, opremo, vzrejo matic, znanjem s področja čebelarstva ter kot zelena turistična destinacija. Slovenija organizira tudi poseben dogodek, t. i. Slovenski dan.

Slovenijo bodo poleg MKGP in Čebelarske zveza Slovenije na Apimondiji zastopale tudi Slovenska turistična organizacija, Slovenska čebelarska akademija, Kmetijski inštitut Slovenije, Biotehniška fakulteta, Veterinarska fakulteta, Grm Novo mesto, Muzej Radovljica ter podjetja Medex, Logar, Apiloger, Kunstelj in Pislak Bali.

Ministrica dr. Pivec bo imela tudi več dvostranskih srečanj s predstavniki Kanade, med drugim z namestnikom ministrice za kmetijstvo in prehrano Kanade Chrisom Forbsom, z ministrom za kmetijstvo, ribištvo in prehrano province Quebec M. Andrém Lamontagnom in z ministrom za kmetijstvo, prehrano in podeželske zadeve province Ontario Erniem Hardmanom. Ministrica se bo udeležila tudi predaje fotografije čebele Kanadskemu naravoslovnemu muzeju, obiskala pa bo tudi eksperimentalno kmetijo in se srečala s Slovenci v Torontu.

Ministrstvo bo v Vancouvru in Torontu organiziralo tudi poslovno - promocijska dogodka, na katerih bo Slovenija predstavila slovenske prehranske in vinske produkte kot potencialne za izvoz na trg Kanade.