Skoči do osrednje vsebine

Dan slovenske gospodarske diplomacije na 52. MOS

do
V petek 13. septembra 2019 bo potekal že deveti Dan slovenske gospodarske diplomacije na 52. MOS. Zbrane bo nagovoril minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Dogodek, ki ga v sodelovanju s Celjskim sejmom že tradicionalno organizira Ministrstvo za zunanje zadeve, ponuja priložnost za poglobljeno razpravo o posameznih vidikih internacionalizacije slovenskega gospodarstva in umeščenosti gospodarske diplomacije, predstavitev aktivnosti slovenske gospodarske diplomacije tujemu diplomatskemu zboru predvsem pa omogoča neposredno komunikacijo med njenimi akterji in predstavniki podjetij.

Na letošnjem posvetu bomo med drugim obravnavali aktivnosti gospodarske diplomacije in cilje, ki smo si jih zastavili v prihodnjem obdobju. Na dogodku bodo sodelovali tudi predstavniki inštitucij, s katerimi gospodarska diplomacija največ sodeluje v okviru internacionalizacije slovenskega gospodarstva (GSZ, SPIRIT, Slovenski podjetniški sklad). Letošnja država partnerica na MOS je Črna gora.

Medijski program je v prilogi.

Celoten dogodek bo odprt za medije.

Po dogodku bodo možne izjave obeh ministrov.