Skoči do osrednje vsebine

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec bo nagovoril udeležence Blejskega strateškega foruma

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec bo v ponedeljek, 2. septembra 2019, na Bledu nagovoril udeležence letošnjega Blejskega strateškega foruma, v ospredju katerega sta trajnostni razvoj in upravljanje virov.

Otvoritev Strateškega foruma Bled 2019 se začenja ob 14. uri.

V nadaljevanju se bo predsednik vlade srečal tudi z visokimi gosti in predstavniki mednarodnih organizacij: z visokim predstavnikom Mednarodne skupnosti Valentinom Inzkom, z visoko komisarko Organizacije združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet, s predsednico 73. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov Marío Fernanda Espinosa Garcés, z ministrom za zunanje zadeve Republike Turčije Mevlütom Çavuşođlujem in z ministrom za zunanje zadeve, EU in sodelovanje Kraljevine Španije Josephom Borrellom Fontellesom.

Dvostranska srečanja: fototermin za uradnega fotografa

V torek, 3. septembra 2019, se bo predsednik Vlade RS Marjan Šarec v sklopu Blejskega strateškega foruma srečal še s predsednico Republike Estonije Kersti Kaljulaid, ki je na uradnem obisku v Republiki Sloveniji, in z ministrom za zunanje zadeve Republike Finske Pekkom Haavistom. Obe srečanji bosta potekali v Ljubljani.

S podrobnostmi torkovih dvostranskih srečanj vas seznanimo v naslednjih dneh.


Dodatne informacije za medije:
Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; mob. tel. +386 51 610 555)