Skoči do osrednje vsebine

Napoved dogodkov ministrstva za obrambo, 30. avgust – 6. september 2019

do
Napoved dogodkov je okvirna, saj med tednom lahko pride do sprememb. Prosimo vas, da zato spremljate vabila na določene dogodke, ki jih pošiljamo medijem in objavljamo na spletnih straneh gov.si dan pred dogodkom.

Ljubljana, nedelja, 1. september
Na ljubljanskem Kopališču Kodeljevo bo v okviru civilne tekme 5. Triatlon Ljubljana tudi prvenstvo Slovenske vojske v triatlonu. Prvenstvo bo štelo za slovenski pokal v triatlonu, katerega organizator je Triatlonski klub Ljubljana.

Bled, torek, 3. september
Na 14. strateškem forumu Bled, na katerem bodo udeleženci letos razpravljali o različnih virih (ne)stabilnosti, bo minister za obrambo odprl drugi dan srečanja. Nagovoril bo udeležence panela glede varnosti in obrambe v prihodnosti ter vloge Nata, ki letos obeležuje 70-letnico delovanja. Minister Erjavec bo imel ob robu foruma več bilateralnih srečanj, med drugim se bo na delovnem kosilu sestal z makedonsko kolegico Radmilo Šekerinsko.

Bukarešta, Romunija, od torka, 3., do četrtka, 5. septembra
Namestnik načelnice Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš se bo udeležil konference načelnikov balkanskih držav. Osrednja tema konference bodo varnostne razmere v regiji.

Ljubelj, petek, 6. september
Minister za obrambo Karl Erjavec se bo udeležil srečanja gasilskih reševalcev, gasilcev, policistov in vojske Slovenije in Avstrije, ki bo na starem Ljubelju.

Piran, petek, 6., in sobota, 7. september
430. mornariški divizion bo v Piranu med 10. in 17. uro pripravil več statičnih in dinamičnih predstavitev vojaške opreme in oborožitve.