Skoči do osrednje vsebine

57. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

do
Pomurski sejem – razstavni prostor MKGP je v hali A, Gornja Radgona
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se tudi letos predstavlja na 57. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Tokrat bo posebna pozornost namenjena varnosti in kakovosti hrane.

Potrošnikom želimo podrobneje predstaviti dejstvo, da je naša hrana varna, ter jim pojasniti, kako preko učinkovitega sistema nadzora, obveščanja, označevanja živil in shem kakovosti (po)skrbimo, da imajo na izbiro zelo kakovostna živila. Cilj, ki ga želimo z letošnjo predstavitvijo na sejmu AGRA doseči, je ozaveščanje potrošnikov o njihovih pravicah glede varnosti, obveščenosti in izbire pri hrani. Želimo jih tudi seznaniti z učinkovitim sistemom zagotavljanja varne hrane in soodgovornosti, ki jo imajo tudi sami – brati označbe in se informirati o lastnostih živil. S tem želimo povečati stopnjo zaupanja v delo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Na razstavnem prostoru bo organiziranih osem okroglih miz, v dvoranah Pomurskega sejma pa osem tematskih strokovnih posvetov.

Več o sejmu AGRA
Stran MKGP na Facebooku