Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna konferenca Krepitev oblikovanja in prenosa znanja za napredek kmetijstva in podeželja

Grand hotel Primus, Ptuj (dvorana Tacit)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi letos organizira mednarodno ministrsko konferenco ob robu otvoritvenih slovesnosti 57. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2019.

Tema letošnje konference je "Krepitev oblikovanja in prenosa znanja za napredek kmetijstva in podeželja". Ukrepi kmetijske politike se morajo dopolnjevati s tehnološkim razvojem, uvajanjem novih tehnologij, postopkov in metod dela, saj se le tako lahko dviguje produktivnost in se hkrati zagotavljajo dolgoročna prehranska varnost in samooskrba s hrano, varstvo okolja, obvladovanje in prilagajanje na podnebne spremembe, krepitev socialno-ekonomske strukture na podeželju ter izboljševanje starostne strukture in izobrazbe ljudi na podeželju. Na konferenco so vabljeni ministri iz vseh držav članic EU ter držav kandidatk in potencialnih kandidatk za članstvo v EU.

Pred začetkom konference bo ob 13.30 novinarska konferenca, na kateri bosta sodelovala dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije,in dr. Bekir Pakdemirli, minister za kmetijstvo in gozdarstvo Republike Turčije.